Google+ Ηλεκτρολόγος μηχανικός: Τριφασικό ηλεκτρικό μοτέρ βραχυκυκλωμένου δρομέα ελεγχόμενο από inverter
Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται στο παρόν blog πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.

Τριφασικό ηλεκτρικό μοτέρ βραχυκυκλωμένου δρομέα ελεγχόμενο από inverter

Μοτέρ
Τριφασικό μοτέρ
Επειδή η ταχύτητα περιστροφής του τριφασικού μοτέρ βραχυκυκλωμένου δρομέα της φωτογραφίας ελέγχεται με την βοήθεια αντιστροφέα ή inverter, το καλώδιο του ρεύματος είναι μπλενταζέ, έχει δηλαδή θωράκιση - μανδύα από αγώγιμα γειωμένα μεταλλικά φύλλα.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι παρεμβολές στα άλλα κοντινά ευαίσθητα κυκλώματα αλλά και προστατεύονται οι άνθρωποι από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παράγονται λόγω των υψηλών συχνοτήτων του ρεύματος.

Με την χρήση του inverter δεν απαιτούνται 6 αγωγοί συν γείωση όπως γίνεται στην συνδεσμολογία αστέρα τρίγωνο για τα μεγάλα μοτέρ αλλά μόνο 3 αγωγοί συν την γείωση γιατί η εκκίνηση γίνεται ομαλά με σταδιακή επιτάχυνση σε συνδεσμολογία τριγώνου. 

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για το blog σου φιλε...ειναι απλο κ χωρις περιττα αλλα με λιγα λογια εξηγεις κ δινεις σε εμας τους νεους να κατανοησουμε πολυπλοκα θεματα της ηλεκτρολογιας!

    Μπορεις επισης να γραψεις καπου το μαιλ σου ετσι ωστε να μπορουμε καπου να σου στελνουμε τυχον αλλες αποριες που μπορει να εχουμε κ με τη σειρα σου να τις ξεδιαλυνεις μεσω του blog σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ιωάννη .

      Χαίρομαι που το blog μου βοηθάει νέους συναδέλφους.
      Το mail μου είναι στο blogger προφίλ μου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/12, 4:09 μ.μ.

    ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΨΥΞΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάτε ...

      Από :

      Αν τα μοτέρ είναι καλής ενεργειακής απόδοσης
      Αν έχεις καλό συντελεστή ισχύος με τοπική αντιστάθμιση
      Αν οι διατομές (πάχος) των καλωδίων είναι καλά διαστασιολογιμένα, δεν ζεσταίνονται και τα μήκη τους είναι όσο το δυνατόν κοντύτερα
      Αν οι τυχών αρμονικές των ρευμάτων είναι φιλτραρισμένες ικανοποιητικά.

      Κυρίως όμως αν η θερμομόνωση των χώρων είναι καλή και έχει επιλεγεί η μεγαλύτερη δυνατή τιμή θερμοκρασίας που μπορεί.

      Υπάρχουν εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Καταμετρούν και προτείνουν τρόπους οικονομίας.

      Διαγραφή
  3. Παρακαλώ που θα βρω ένα καλό βιβλίο για μετρήσεις μοτερ κλπ για σχετικά αρχάριους σε μετρήσεις και όσο πιο πρακτικό και επεξηγηματικό γίνεται?ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάζω όλα τα σχόλια