Google+ Ηλεκτρολόγος μηχανικός: Lenovo yoga 500 14IBD laptop. Άνοιγμα για πρόβλημα με αδρανοποίηση του υπολογιστή
Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται στο παρόν blog πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.

Lenovo yoga 500 14IBD laptop. Άνοιγμα για πρόβλημα με αδρανοποίηση του υπολογιστή


laptop
Εσωτερικά του laptop
Τα laptop της Lenovo , σειράς yoga 500 παρουσιάζουν ένα πρόβλημα με αδρανοποίηση του υπολογιστή με συνεχή αναβόσβημα του led που βρίσκεται στο μπουτόν εκκίνησης.

Το πρόβλημα παρουσιάζετε σπάνια και μόνο όταν το laptop είναι σε διαδικασία φόρτισης.  Φαίνεται σαν να πάει σε sleep mode χωρίς όμως δυνατότητα επαναφοράς από αυτή την κατάσταση.

laptop
Το φις της μπαταρίας του yoga
Η μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει στο laptop ξανά ζωή είναι η αφαίρεση και επανασύνδεση της μπαταρίας ή , αν θέλουμε, η αναμονή να πέσει μόνη της η μπαταρία, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει έως και δυο εβδομάδες.

Το laptop δεν έχει αποσπόμενη μπαταρία κι έτσι η διαδικασία γίνεται πιο δύσκολη.

Το καλύτερο εργαλείο για το ξεκούμπωμα του καπακιού είναι η πένα που χρησιμοποιούν οι μουσικοί π.χ. στην κιθάρα ή το μπουζούκι.

laptop
Εσωτερικά του laptop lenovo yoga 500 14IBD
Σε όλα τα κινητά, laptop και ηλεκτρονικά εξαρτήματα που είναι κουμπωμένα, η πένα κάνει την καλύτερη δουλειά γιατί είναι λεπτή και "εύκαμπτα" σκληρή.

Όταν ξεβιδώσουμε τις 10 ίδιες βίδες από την πλάτη του laptop ξεκινάμε από μια γωνία να βάζουμε την πένα στην ένωση των πλαστικών έως ότου όλοι οι σύνδεσμοι ξεκουμπωθούν.

Μετά αφαιρούμε το φις της μπαταρίας, το οποίο δεν χρειάζεται να βγει πλήρως, αρκεί να σταματήσει το led να ανάβει.

Έπειτα πατάμε το μπουτόν εκκίνησης για να εκ φορτιστή και ο τυχών φορτισμένος πυκνωτής.

Βάζουμε το φις στην θέση του και το laptop είναι έτοιμο για δοκιμή.

Κουμπώνουμε και βιδώνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάζω όλα τα σχόλια