Google+ Ηλεκτρολόγος μηχανικός: Όργανο πίνακα ελέγχου θερμοκρασίας ή υγρασίας. P.I.D. controller
Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται στο παρόν blog πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.

Όργανο πίνακα ελέγχου θερμοκρασίας ή υγρασίας. P.I.D. controller

Το όργανο ελέγχου θερμοκρασίας Jumo iTron με το βιβλίο του.
Είναι αρκετές οι εφαρμογές που θέλουμε να έχουμε σταθερή θερμοκρασία ή υγρασία σε ένα χώρο όπως ένας φούρνος για επεξεργασία ή συντήρηση προϊόντων ή κάτι άλλο.

Η πίσω όψη του ελεγκτή όπου γίνονται οι συνδέσεις.
Μια πολύ καλή λύση για τέτοιου είδους εφαρμογές είναι οι P.I.D. ελεγκτές-controlers.
Για έλεγχο θερμοκρασίας έχουν πολύ καλύτερη καμπύλη απόκρισης από ότι οι απλοί θερμοστάτες που "βγάζουν" πριονωτό διάγραμμα θερμοκρασίας.

Το σχέδιο για τις απαραίτητες ηλεκτρικές συνδέσεις του ελεγκτή  
Υπάρχουν αρκετά μοντέλα στην αγορά, ένα από αυτά είναι και το iTRON της jumo (προφέρετε γιούμο και το πουλάει η UTECO). Η τάση λειτουργίας τους παίρνει όλες τις γνωστές τιμές ανάλογα με το μοντέλο.

 Όργανο ελέγχου θερμοκρασίας
Eroelectronic. Θέλουμε 155
βαθμούς και την στιγμή της
φωτογραφίας ήταν 153,7  
Η πρώτη έξοδος ρελέ που διαθέτει χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και μια δεύτερη έξοδος για alarm. Είναι βέβαια προγραμματιζόμενες και μπορούν να ρυθμιστούν ανάποδα.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτών των οργάνων, ανάλογα και το μοντέλο, είναι η ύπαρξη αυτόματης διαδικασίας ρύθμισης των πιο κρίσιμων παραμέτρων του PID controller, έτσι επιτυγχάνεται ένα αποτέλεσμα ελέγχου κοντά στο βέλτιστο δυνατό.

Άλλοι παράμετροι προσδιορίζουν τον τύπο της εισόδου του σήματος της θερμοκρασίας, τον τύπο του αισθητηρίου, τα δεκαδικά της ένδειξης, τον τρόπο και τα όρια ενεργοποίησης του alarm, ρυθμίσεις για το καλιμπράρισμα, όρια περιοχών ελέγχου, κ.α.

Για έλεγχο υγρασίας χρησιμοποιείται και ορίζεται ως είσοδος στο όργανο, το σήμα 4 με 20 mA που με την κατάλληλη παραμετροποίηση μεταφράζεται σε ποσοστό υγρασίας. Η ίδια είσοδος είναι στην πραγματικότητα μια γενική είσοδος που μπορεί να "μεταφραστή" σε οποιοδήποτε φυσικό μέγεθος με τον κατάλληλο μετατροπέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάζω όλα τα σχόλια