Google+ Ηλεκτρολόγος μηχανικός: Βιομηχανικές πρίζες και φις, ρευματοδότες και ρευματολήπτες
Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται στο παρόν blog πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.

Βιομηχανικές πρίζες και φις, ρευματοδότες και ρευματολήπτες


Αρσενικό 24 πολικό φις, ρευματολήπτης 
Στην βιομηχανία, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται αξιόπιστη, σταθερή παροχή ρεύματος μεταξύ τμημάτων μηχανών ή και ανταλλαγής ηλεκτρικών σημάτων, κυρίως όχι ασθενών, χρησιμοποιούμε φις και πρίζες βιομηχανικού τύπου σαν αυτά των φωτογραφιών.

Πρίζα
Θηλυκή 24 πολική πρίζα, ρευματοδότης

Τα άκρα που βρίσκονται υπό τάση πρέπει πάντα να συνδέονται στο θηλυκό φις για να μην υπάρχει περίπτωση να τα ακουμπήσει κανείς ακόμα και αν είναι εκτεθειμένα.

Συνήθως το θηλυκό βύσμα είναι βιδωμένο σε σταθερό σημείο όπως ένας τοίχος ή το σώμα μιας κατασκευής ενώ το αρσενικό είναι στο εύκαμπτο τμήμα της σύνδεσης.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον αριθμό των πόλων των φις π.χ. 6, 16, 24. Αυτά των φωτογραφιών είναι 24 πόλων για μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα 16 αμπέρ.

αρσενικό και θηλικο φις
"κουμπωμένα" 24 πολικά φις, αρσενικό και θηλυκό. 
Η ευελιξία είναι επίσης σημαντική. Το "εσωτερικό", θηλυκό και αρσενικό ταιριάζει σε όλα τα κουβούκλια που συνδυάζονται με αυτά τα φις και τα οποία είναι αρκετά π.χ. ίσια, γωνιακά, πλήρως καλυμμένα ή όχι.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε μπορεί να καλυφθεί, να ασφαλιστή και να στεγανοποιηθεί με το καπάκι που είναι αναπόσπαστο τμήμα της κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάζω όλα τα σχόλια